O naší kuchyni

Pohybuji se v gastronomii již téměř 30 let a vím, že hlavním původním posláním veřejného stravování bylo uspokojit zákazníka a kvalitně ho nasytit.

V dobách mého vyučení se žádné chemické přísady nepoužívaly a proto jsem tento trend začal prosazovat i ve svém podnikání.

Ale " směrnice 2000/89 ES platná od 13.12.2014 směrnicí 1169/2011EU" ze všech provozoven dělá chemickou laboratoř.

Za přispění mých kuchařů ( v minulosti p. Bohumil Lisý a v současnosti Honza Směšný) se mi tento způsob přípravy pokrmů daří uplatňovat i v současnosti.

Kuchař, který neumí připravit jídlo bez chemických přísad a polotovarů,by měl roztrhat a zahodit výuční list a vzít do ruky raději lopatu!!!

Naše kuchyně prosazuje přípravu jídel bez těchto s…..k, které v mnohém škodí lidskému zažívání a proto mohu s čistým svědomím prohlásit, že vyrábíme kvalitní pokrmy podle původních receptur, navíc za velmi přijatelné ceny.

Neprosazujeme současný firemní trend, kdy vedení firmy nezajímá jak dodávané jídlo chutná, jelikož většinou se vedení jezdí stravovat do restaurací a jídlo pro zaměstnance vidělo „z rychlíku“, ale  zajímá ho pouze nízká cena (samozřejmě na úkor kvality).

Naší snahou není být „fabrika na žrádlo“, ale firma, která připravuje jídlo kvalitní za rozumnou cenu.

 

Pavel Archalous